Kettlebell Warrior tesztek 2018 július

Kategória: Blog
1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 5.00 (3 Votes)
Kettlebell Warrior tesztek 2018 július - 5.0 out of 5 based on 3 votes

kettlebell warrior teszt1807Tegnap ismét elvégeztük erőnléti felmérésünket, a Kettlebell Warrior tesztet. Megint népes társaság vágott neki a feladatsornak és ismét szép eredmények születtek.

 

 

 

A Warrior teszt

A tesztet a magyar Strongfirst képviselet alkotta meg, hogy a kettlebellezők fejlődése jobban követhető legyen. A rendszeres tesztek egyaránt jó visszajelzést adnak a tanítványoknak és az edzőknek is. A feladatsorban kettlebelles alapgyakorlatok szerepelnek 12 perces időkorláttal, végig egy fix súllyal dolgozva (1-1 török felállás, 20 felvétel és nyomás, 20 guggolás, 100 szakítás).

Mivel több súlykategória van, mindenki megtalálhatja a számára kihívást jelentő kettlebellt.

Majdnem 3 éve már, hogy rendszeresítettem szegedi klubunkban ezeket a felméréseket, mivel jó visszajelzést ad a tanítványoknak és az edzőnek is, illetve világos célt ad az embereknek, ami segít fenntartani a folyamatos motivációt.

kettlebell warrior teszt1807

A csapat a teszt után

Mostani eredmények

Összességében véve teljesen elégedett vagyok és szerintem mindenkinek nagyszerű élmény volt a tegnapi nap. Szép számmal álltunk oda teljesíteni a feladatsort. Örülök, hogy sokan komolyan veszik ezt és tényleg folyamatosan dolgoznak a céljaikért.

Ha ránézek a számokra, akkor elmondhatjuk, hogy a lányok most 6, 8, 10, 12, 14, és 16 kilós kettlebellel is teszteltek. Nagyszerű, hogy újra lettek a lányok között, akik 14 és 16-os bellel is sikeresek lettek!

A fiúk most 12, 16, 20, 24 és 28 kilós kettlebellekkel dolgoztak. Itt is lett siker 24 és 28 kilóssal is!

Látható, hogy komoly különbségek vannak a használt súlyokban, ugyanakkor világosan látni, hogy akik kitartóan járnak edzeni azok bizony sokat fejlődnek és jóval nagyobb kettlebelleket tudnak használni.

Mindegy, hogy mekkora volt a súly, minden embernek megvan a saját háttere és mindenkinek egy fontos mérföldkő volt az a súly, amivel épp dolgozott.

Nagyon jó látni a kezdeteket, az első tesztelőket, hiszen pár hónap edzés után ez egy jó visszajelzés és megerősíti az emberek hitét.

A haladóknál pedig izgalmasak az egyre növekvő súlyok és nekem, mint edzőnek is nagyobb szakmai kihívás erre felkészíteni az embereket.

Két teszt volt most, ami nem sikerült, ugyanakkor ezeket is nagyon szép sikernek könyvelem el. Az egyik egy 20 kg-os úgy, hogy 90 szakítás lett meg. A másik pedig egy kísérlet 28 kilós kettlebellel ami 85 szakításig jutott. Ezt közvetlen közelről izgultam végig és nagyon nagy hajrában járt le az idő. Tudom, hogy mindkét ember élete legjobb eredményét érte el, így szomorkodni semmi okunk!

Ha pedig figyelembe veszem, hogy tény, hogy ezúttal a teszt előtt sem nem lehettünk biztosak a sikerben, akkor még inkább tiszteletre méltó, hogy így is odaálltak és a legutolsó másodpercig küzdöttek. Rövidesen meglesz mindkettő majd!

Saját tapasztalat

Úgy döntöttem, hogy a csapattal együtt most magam is nekivágok a feladatnak méghozzá a 28-as kettlebellel. Szép feladat, amit komolyan kellett vennem. Nekem is a snatch volt a legnehezebb, de szerencsére be tudtam osztani az erőm és időben kész lettem.

Egy élmény volt a többiekkel együtt küzdeni nekem is, így átélhettem velük a „harcos” hangulatot, valamint szerettem volna jó példát is mutatni.

Büszke vagyok Rátok, és köszönöm mindenki munkáját. Azt hiszem szebben aligha sikerülhetett volna ez a nap!

Üdv: Máté

Találatok: 2110