Szegedi Kettlebell Sport – és Élménytábor 2018

Kategória: Blog
1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 5.00 (5 Votes)
Szegedi Kettlebell Sport – és Élménytábor 2018 - 5.0 out of 5 based on 5 votes

szegedi kettlebell tabor 2018Véget ért tegnap az egyik legfontosabb éves programunk. a nyári táborunk. Az új blogban a beszámolómat olvashatod a kalandról!

 

 

 

 

A receptem

„Nem azért felejtünk el játszani, mert megöregszünk, hanem attól öregszünk meg, hogy elfelejtünk játszani.” /George Bernard Shaw/

A programok rendezőelve idén sem változott. Van, aki edzőtábornak hívja, nyilván sporttábor, hiszen sok mozgással és edzéssel telik az ott töltött idő. Ezek mellett viszont kiemelten fontosnak tartom, hogy ilyenkor csináljuk valami mást, játszunk sokat és igyekszem úgy alakítani a programot, hogy az igazán élménydús legyen és a közösség építését is szolgálja.

A Sziksósfürdői Strand és Kemping évről évre kiváló helyszínt nyújt a feltöltődéshez és az sportoláshoz is.

Edzések vízen és szárazon

A vízi edzést idén se hagytuk volna ki! Jó szórakozás és igazán felvillanyozza az embert, mikor reggel egy vasgolyóval csobbanhat a habokban. A vízben és a parti homokban végzett mozgások emellett persze szokatlan terhelést jelentenek, hiszen a kivitelezés erősen módosul a közegellenállástól és a talaj lazaságától.

A többi edzés is szabadtéren volt. Csapatépítő játékokkal, sorversenyekkel fűszereztem a szokásos erőnléti edzéseket. Mindenki a tőle telhető maximumot nyújtotta, hiszen a győztes csapat idén is haza vihette a vándorserlegünket.

szegedi kettlebell tabor kotelhuzas

Keményen belehúztunk! :)

Az idei évre kiválasztottam pár ügyességi feladatot, amiket többen teljes kétkedéssel fogadtak, de némi gyakorlással sikerült őket végrehajtani. Ezek kiváló lehetőséget adtak a készségfejlesztésre és a közös mozgásra, sőt szórakozásra is.

Az idei tábort is egy már hagyományosnak mondható intenzív záróedzéssel fejeztük be.

Jóga

Az idén újdonság volt a jóga. Köszönjük a lehetőséget Békési Zsuzsinak aki ellátogatott hozzánk. Zsuzsinak több évtizedes tapasztalata van a mozgás és a gyógyítás világában, így nagyon örültem mikor elfogadta a meghívásomat.

Már a tábor előtt látszott, hogy az emberek mennyire változó módon állnak hozzá a tábori a jógázáshoz. Néhányan előre örültek ennek a programnak is, mások viszont nem szeretnek nyújtani, idegenkednek a jógától és pár sztereotípián kívül nem tudnak róla sokat.

Zsuzsi remek foglalkozásokat tartott és azokat is magával ragadta, akiknek ez volt az első kapcsolata ezzel a mozgásformával.

szegedi kettlebell tabor

Értékelés

Felejthetetlen perceket tölthettünk együtt újra. Öröm volt látni, a csapatok közti sportszerű küzdelmet. Mindenki kipróbálhatott új dolgokat és többen messze átlépték a komfortzónájukat. Több feladatban látszott, hogy ilyen rövid idő alatt is szemmel láthatóan javult az emberek mozgása.

Páran most májusban kezdtek el nálam edzeni, és még némileg kezdőként vállalták be a tábort. Külön öröm volt látni az ő munkájukat a „régi motorosok” között.

Te velünk tartasz legközelebb?

Üdv: Máté

Találatok: 2474