Évértékelő 2021

Kategória: Blog
1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 4.88 (4 Votes)
Évértékelő 2021 - 4.8 out of 5 based on 4 votes

snach test 2021Ismét eltelt egy év, az új blogban az évértékelőmet olvashatod!

 

 

 

Edzések és a Kovid 19--avagy variációk egy témára

Az idei évünket is nagy mértékben befolyásolta a vírushelyzet alakulása.

Abszolút pozitívum, hogy végig fenn tudtuk tartani a működésünket. Mindig maradt egy kemény mag, aki a körülményekhez alkalmazkodva edzett rendületlenül.

Az év eleje teljes lezárással indult, így online működés keretein belül zajlottak az edzések.

 onlineedzes 21

Itt pozitívumként jegyzem meg, hogy a csoportos óráknak itt is volt közösségi élmény hatása és a kamerán keresztül is lehetett azért javítani. Ennek ellenére valóban voltak nehézségek, akár az eszközökkel, helyigénnyel, vagy a motivációval.

Sajnos úgy tapasztaltam, hogy a rendszeres sportolás szokása az elhúzódó időszak alatt többeknél megszakadt, felborult a napi rutinjuk és innen edzőként jóval nehezebb volt motiválni az embereket.

Tény, hogy van, aki egyéni legjobbját is képes volt ez idő alatt elérni, de szerintem kevesen választanák örökre a magányos otthoni online edzést.

Szerencsére újra megindultak az edzések szabadtéren, majd a teremben is.

Az élő foglalkozásokra egyre többen tértek vissza. Az év második felére sokan újra hadirendbe álltak és egyre hatékonyabb munkát tudtunk végezni.

Felmérések

Végre végig tudtunk csinálni közösen egy felkészülést egy felméréshez, amihez ez úttal az 5 perces snatch tesztet választottam.

Ez úgy gondolom nagyon jól sikerült. Volt, aki ez idő alatt rázódott vissza az edzésbe, egyéni csúcsok születtek. Örömmel láttam, hogy többen elérték, vagy meg is haladták, az instruktori vizsga ezen követelményét is!

snach test 2021

Mindenképpen hasznos tapasztalatokat szereztünk, amikre tudunk a jövőben is építkezni!

Az idei évben is csatlakoztak új tagok, velük az alapok stabil elsajátítása után szintén elvégezhettük az első erőnléti felméréseket.

Képzések

A lockdown időszaka alatt online folytattam a tanulást és 10 képzést is elvégeztem Stig Severinsen e- learning felületén.

Kurzusaim 21

Stig Magyarországon kevésbé ismert, pedig négyszeres szabadtüdős búvárvilágbajnok és többszörös Guinness rekorder! Ezek mellett Phd fokozata van orvosi tudományokból.

Az általa oktatott témákban rendkívül hiteles és nagyon megéri ismerni a munkásságát!

SFG 2021

Nyáron az a megtiszteltetés ért, hogy az idei SFG képzésen instruktor asszisztensként vehettem részt, így segítve az új kettlebell instruktorok képzését és vizsgáztatását.

SFG Hungary 2021

2009 óta sokat változott a képzés, sokadik alkalommal is nagy élmény volt részt venni!

Jótékonyság

Az idei évben is tudtuk folytatni a hagyományt és a saját szervezésű gyűjtésünk után 259 ezer forintot tudtunk adományozni a szegedi Gyermekklinika Intenzív Osztályának alapítványa számára.

jotkonysag atadas21

Záró gondolatok

Az év első fele nagyon nehezen indult, de az év második felére sokat javult a helyet.

Szerencsére senki nem lett komolyan beteg a csapatból és a nehézségek ellenére végig működött a klub. A karanténos időszakot követően sokan a kihagyások után is újra visszarázódtak az edzésbe.

Év végére újra tudtuk szervezni pár csapatépítést, közösségi programot.

Mindenkinek köszönöm az éves munkáját. Különösen azoknak, akik végig kitartottak velem!

Úgy érzem az év egyik tanulsága, hogy az embereknek szükségük van a közösségben sportolás erejére és az így kialakított rutinokra. Ez a testi és szellemi egészséghez is sokat hozzá tud tenni!

2022-ben is folytatjuk a munkát!

Te velünk tartasz?

Üdv: Máté

Találatok: 792