Snatch tesztek 2021 november

Kategória: Blog
1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 5.00 (2 Votes)
Snatch tesztek 2021 november - 5.0 out of 5 based on 2 votes

snach test 2021A héten elvégeztük a már szokásosnak mondható év végi erőnléti felmérésünket.

Nagyon örülök, hogy összejött a csapat és végre együtt küzdöttek az emberek, hisz a vírushelyzet miatt kimaradt néhány tesztelés.

 

Évek óta hiszem, hogy ezek a felmérések, jó célokat, motivációt adnak az emberek, illetve a közösségnek is jót tesznek ezek a megmérettetések.

Érdekesség, hogy ez úttal az 5 perces snatch tesztet választottam felmérésnek.

 

5 perces snatch teszt

Vagyis 5 perc alatt a lehető legtöbb kettlebell szakítás végzése egy súllyal. A teszten lehetőség van tetszőleges számú kézcserére és a súly lerakására is.

A korábbi években a Kettlebell Warrior teszteket módszeresen végeztük, ahol a feladatsor része a 100 db szakítás is, azonban itt csak ezt az egy feladatot kell végezni.

A feladat ugyan „csak” 5 perc, de mindenki talál olyan súlyt, ami már nagyon komoly kihívást jelent számára, és fejben is ott kell lenni végig, ha az ember a lehető legjobb eredményre törekszik.

Felkészülés

A felkészülés jól sikerült. A snatchre ennyire nem szoktam koncentrálni. Az egész csapat szépen fejlődött. Az elvégzett munkamennyiséget sikerült feltornászni és ehhez mindenki tudott alkalmazkodni.

Eredmények

A lányoknál 8, 10, 12, 14 és 16 kilóval lettek eredmények. Itt általában szépen jöttek a 100 feletti számok. Több ember nagyobb súllyal is tesztelhetett volna akár. Nagyon szép eredmény 16 kilóval a 112 ismétléses teszt, illetve van 14 kilóval egy 92-es eredményünk is. 12 kilóval is többen 100 felett szakítottak, a legjobb eredmény 137 ismétlés lett.

A fiúk 16, 20 és 24 kilóval dolgoztak.

Nyolcvan egynéhánytól 140 ismétlés közötti végeredmények születtek. Úgy gondolom itt is válthattak volna akár nagyobb súlyra páran. A 100 alatti ismétlésekkel is elégedett vagyok, mivel bátran nekimentek a feladatnak és igazából innen abszolút elérhető már 5 perc alatt a 100 ismétlés is, tehát senkinél nem gondolom, hogy túl nagy súlyt választott volna magához képest.

16 kilóval született 140-es végeredmény, 20 kilóval 119, 24 kilóval 111 ismétlés lett a legjobb ezen a napon.

Ha az eredményeket megnézem, örömmel látom, hogy több olyan is született, ami még az instruktori vizsgán is bőven elég lett volna! Ott életkor, nem és testsúly alapján megvannak a követelmények, amit vannak, akik képesek voltak akár eggyel nagyobb súllyal is megcsinálni, illetve vannak, akik több ismétléssel meghaladták azt a szintet!

snach test 2021

Tapasztalatok

Az edzések alatt, sikerült a szakítást technikailag javítani, illetve a tolerálható munkamennyiséget növelni.

A felmérésen használt súlyok jó választást jelentettek mindenkinél.

A rutin megszerzése és felépítése ebben is fontos. A felkészülés alatt, 2, illetve 3 perces snatchet néztünk meg, a nagyon jó 5 perces teszthez egyértelműen rutinra van szükség.

A végeredményeket látva egyértelmű összefüggéseket lehet látni a korábbi évek Kettlebell Warrior és Simple Sinister tesztjeivel.

A snatch tesz tempója pörgős, gyorsabb, mint a Warrior teszté, így az ebben megszerzett tapasztalatok véleményem szerint segítik a Warrior tesztet.

Záró gondolatok

Örülök, hogy egy sikeres felkészülés után megszületettek ezek az eredmények és jó volt látni, az embereket együtt küzdeni. Bízom benne, hogy nem csak én érzem így! :)

Néhány ember nem tudta végigcsinálni teljesen a felkészülést, de részt vett a megmérettetésen és ők is hasznos tapasztalatokat szereztek a többiekkel együtt.

Ha a jövőben felépítjük ezt a felmérést is, biztos vagyok benne, hogy még jobb eredmények is elérhetőek lesznek!

Üdv: Máté

Találatok: 736