Faültetés és csapatépítés az Ópusztaszeri Nemzeti Történelmi Emlékparkban

Kategória: Blog
1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 5.00 (1 Vote)
Faültetés és csapatépítés az Ópusztaszeri Nemzeti Történelmi Emlékparkban - 5.0 out of 5 based on 1 vote

faultetes opusztaszerA hétvégén lezajlott az idei évi faültető akciónk, amit egy remek csapatépítő programmal kötöttünk össze Ópusztaszeren.

Tavalyi év volt az első, amikor közösen faültetést tartottunk Szegeden. Akkor a Felső-Tiszaparton ültettünk a Föld napja jegyében

 

 

A Föld napja

A Föld napja évtizedek óta létezik, és világszerte rendeznek eseményeket, hogy felhívják a figyelmet környezetünk megóvására.

Az ünnepet elvileg Magyarországon is már évek óta tartják, sajnos azonban úgy érzem, nem kap kellő figyelmet.

„Ki mondta, hogy nem tudod megváltoztatni a világot?”

A fenti a Föld napja mozgalom jelmondata.

Mivel a klubunk támogatja a környezettudatosságot és az élővilág, a természet védelmét, így elhatároztunk, hogy mi is teszünk ezért valamit. Valamit, ami egy kicsit javítja, vagy megóvja a környezetet és az élővilágot, valamint némileg figyelemkelő is, mivel szeretnénk felhívni az emberek figyelmét a környezettudatosságra és reméljük, hogy mások is kedvet kapnak hasonló akciókhoz.

Idén is a Föld napján április 22 környékén szerettem volna ezt az akciót, azonban a koronavírus miatti helyzet ezt akkor lefújta.
Mivel a jó szándék, töretlen volt a csapatban, így most ősszel tartottuk meg az ültetős eseményt.

A helyszín

A helyszín most az Ópusztaszeri Nemzeti Történelmi Emlékpark lett. Itt lehetőségünk volt ültetni a lovaspálya melletti részen. A Park ezek mellett rengeteg látnivalóval szolgál.

A parkba elültettük körülbelül 40 fát és még pár tucat cserjét. A nap további részében bográcsos ebéd, lovasbemutató és a Feszty-körkép megtekintése volt a program.

kettlebelles faultetes2020

A színvonalas lovasbemutató során betekintést nyerhettünk az ősmagyar lovasok harcmodorába. Megismertük a korabeli fegyverek használatát és a lovas katonák harci játékait. Dömös Ancsa csapata természetesen korhű ruházatban tartotta meg a programot.

A bemutató után még lehetőségünk volt lovagolni és íjjal lőni is.

faultetes opusztaszer

Köszönjük szépen Ancsának a remek lehetőséget és a szuper programokat.

Jól éreztük magunkat az Emlékparkban és örülünk, hogy végül az idén is néhány fa elültetésével tehettünk valamit a környezetünk megóvásáért.

Jövőre természetesen ismét szervezünk majd a Föld napján valamilyen akciót!

Üdv: Máté

Találatok: 1183