Szilveszteri Biohacker Tábor

Kategória: Blog
1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 5.00 (2 Votes)
Szilveszteri Biohacker Tábor - 5.0 out of 5 based on 2 votes

biohacker taborAz évet egy különleges rendezvényen búcsúztattam. A Szilveszteri Táborban nem csak koccintás volt, hanem fürödtünk a Balatonban, jókat edzettünk és voltak előadások is.

 

 

 

Biohacker Tábor

A biohackingről már írtam a blogon. Lényegében ez valahol az egészséges életmód része lehet. Összességében véve a lényeg, hogy az újabb és sok régi módszert/módszereket is használnak az egészség és erőnlét fejlesztésére, amit a modern technikai mérésekkel is nyomon tudnak követni. A Tábort a magyar biohacker és paleo közösség ismert és véleményformáló alakjai tartották.

Edzések

Több és többfajta edzés is volt a program során. Belekóstolhattunk a MoveNat, a Spartan Bodyweight és az Animal Flow mozgásrendszerekbe is.
Ezek közül nekem legjobban a MoveNat tetszett. Ez egy változatos mozgásrendszer, ami (sok más mostani rendszerhez hasonlóan!) igen sok helyről merít a mozgásanyagához. A változatos helyváltoztató mozgások, mobilizáló és erősítő gyakorlatok mellett mászások, ugrások, egyensúlyfeladatok és különféle játékok is vannak benne, így valóban végtelen a lehetőségek tárháza. Jellemzően preferálják a szabadtéri mozgásokat.

biohacker tabor

Spartan Bodyweight edzés után

Előadások

Minden nap több előadás volt ezeket Sáfrán Mihály biomérnök és többszörös könyvszerző, Rácz András és Nagy Károly akik a ketogén és és paleo életmód és a biohacking ismert alakjai tartották.

Volt szó táplálkozásról (főleg a ketogén diétáról), légzésről, cirkadián ritmusról, az ember természetes mozgásairól, valamint a hidegterápiáról, hidegadaptációról.
Ez elég sok és érdekes téma, mivel 3 nap volt a tábor így lehetőség volt bőven a tapasztalatcserére is.
Sáfrán Misit kiemelném, mert gyakorlatilag az összes edzést ő tartotta, az előadásaiban szintén nagyfokú tudásról tett tanúbizonyságot és a hidegfürőzésben is példát mutatott.

A hidegfürdő és a strandolás

Az elméleti részen túl lehetőség volt minden nap a Balatonban is fürdőzni. Harmadik napon terv szerint úgy volt megyünk Szigligetre az Újévi Csobbanásra is.
Mivel a víz kb 3 fokos volt, ez valóban nem a populáris fürdőzős hőfok. Azért többen belementünk a tóba, hisz ha már ott vagy a Balcsin illik fürdeni nem?
A hideg vizes tusolást már elég sokat csináltam és párszor már voltam hidegfürdőzni, így bevállaltam, hogy fürdőzök. Valóban „intenzív” érzés bemenni, de utána tényleg feltölti az embert. Miután besétáltunk párszor bele is merültünk a vízbe.

szilveszteri hidegfurdo
A Szilgligeti Csobbanás egy vicces kis tömegrendezvény, de sajnos nekünk ez az idén kimaradt. Sietség, ügyes bajos dolgok és a mérsékelt lelkesedés miatt, végül nem mentünk el, de mi ketten azért Sárfán Misivel lementünk Balatonszárszón a strandra, így nekünk nem maradt el az Újévi Csobbanás!

safran misivel

Végszó

Összességében véve igazán élménydús volt a három nap. Jó társaságban búcsúzattuk az évet, miközben edzettünk és új dolgokat tanulhattunk. A téli strandolás külön kaland volt a Balatonon.

Üdv: Máté

Találatok: 1359