Szegedi Kettlebell Sport – és Élménytábor 2019

Kategória: Blog
1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 5.00 (4 Votes)
Szegedi Kettlebell Sport – és Élménytábor 2019 - 5.0 out of 5 based on 4 votes

mediball szeminarium szegedi kettlebellVéget ért a nyári táborunk, ami az év egyik legjelentősebb eseménye a klub életében. Úgy érzem remekül sikerültek a programok és a sok közös élmény ismét remekül összekovácsolta a csapatot.

 

 

 

Helyszín és programok

Idén is a Sziksósfürdői Strand-és Kemping biztosította a helyszínt.

A programok összeállításánál továbbvittem a hagyományt és nem kiképzőtábort akartam csinálni, ahol pár nap alatt egyszerűen megnövelem az edzések mennyiségét és ezzel kifárasztok mindenkit, hanem szerettem volna közösségépítő játékokat, elgondolkodtató és ügyességi feladatokat valamint változatosságot vinni a programokba. Nézzük mi volt a menü!

Vizi edzések
A vízi edzések a közeg miatt is új élményt nyújtanak, valamint megváltoztatják a gyakorlatok kivitelezését.

Mediball szeminárium

A MediBall egy a Tai Chin alapuló modern mozgásforma. A körkörös mozgások innen erednek. A változatos irányú mozgások sokrétűen fejlesztenek, javítják a koordinációt, segítik a két agyfélteke összehangolt működését, valamint a kreativitásra és a figyelemre is jótékony hatásúak.

A színvonalas programot Bakó András emelt szintű MediBall oktató tartotta.

mediball szeminarium szegedi kettlebell

A Mediball szeminárium után Bakó Andrással

Előadás és workshop

A fizikai kihívások mellett úgy gondoltam némi szellemi igénybevétel is legyen.

Légzéstechnikával 2015 óta foglalkozom mélyebben. Az idei táborban egy program a légzés alapjait segített tisztázni és rendberakni. Folyamatosan tapasztalom, hogy sokaknak gondja van ezzel, így hasznosnak ítéltem átvenni az alapokat. A résztvevők útravalót is kaptak otthonra.

Az egészség témájában mindig sok újdonság van. Ezek között sok fals információ is kering. Az előadásomban igyekeztem egy korszerű megközelítést bemutatni az egészséges életmódról.

Szó volt a krónikus betegségek kialakulásának okairól, étkezésről, a megfelelő stressz helyes adagolásáról és a mitokondriumokról is.

A fentiek mellett még volt sárkányhajózás movement challange, erőpróba és a szokásosnak mondható kettlebelles edzések.

Csapatverseny

A táborunkban hagyomány, hogy a győztes csapat egy évre elnyeri a vándorserleget. Az idei év volt az eddigi legszorosabb csapatverseny és apróságokon múlt a szoros küzdelem vége.

szegedi kettlebell tabor. 2019

Remek volt a csapat! :)

Záró gondolatok

Ismét kiváló társaság gyűlt össze a táborban. Jó volt látni az egyre jobban összecsiszolódó csapatokat. Úgy gondolom idén is sok új barátság született. Örülök, hogy sokan legyőzték a korlátaikat és sikerült megoldaniuk egy-egy szinte lehetetlennek tűnő feladatot.

Remélem az elfáradt izmok mellett némi elméleti tudást is hazavitt mindenki!

Köszönöm szépen mindenkinek a részvételt és a segítséget, hogy létrejöhetett a rendezvény.

Jó érzés látni a képeket büszke vagyok a csapatra!

Te velünk tartasz a jövőben?

Üdv: Máté

Találatok: 1419