Gyűjts velünk ajándékra 2018 – Beszámoló

Kategória: Blog
1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 5.00 (7 Votes)
Gyűjts velünk ajándékra 2018 – Beszámoló - 5.0 out of 5 based on 7 votes

szeged kettlebel jotekonysag18A héten befejeződött az idei évünk utolsó jelentős programja. A tavalyi ötletre építve megismételtük jótékonysági akciónkat, ami idén is a várakozásainkon túli eredményekkel zárult. Nézzük hát, mit sikerült elérni most!

 

 

Miért gyűjtöttünk?

Társadalmi felelősségvállalás, ha két szóban kellene megfogalmaznom a választ. Nagyon fontosnak tartom, hogy közösségként egy picit igyekezzünk jobbá tenni a körülöttünk levő világot.

Először is a legfontosabb, hogy észre kell venni a körülöttünk levő problémákat és el kell kezdeni cselekedni! Mindegy is hogy mit, csak tenni valamit. Lehet, hogy első lépésként valaki már nem hajítja el a csikket az utcán, vagy átkísér egy vakot az úton. A kis lépések azért fontosak, mert sokan vannak, akik azért nem cselekszenek, mert arra várnak, hogy valaki más csináljon valamit. Sajnos, ha mindenki vár, akkor nem változik semmi! Ezért fontosak az apró kezdeti lépések. Ahhoz, hogy a világ egy jobb hely legyen, mindenki tud tenni valamit.

Ennek megfelelően már az elmúlt években is részt vettük jótékonysági kezdeményezésekben, illetve szerveztünk már gyűjtéseket korábban is. Úgy érzem sikerül ezen a téren is fejlődnünk és egyre komolyabb dolgokat tudunk véghezvinni.

Gyűjts velünk ajándékra!

Tavaly volt az első év, amikor először megcsináltuk ez az akciót. A lényeg az volt, hogy mi gyűjtöttük össze a pénzt és mi kerestünk rászorulókat, akiket megajándékozhatunk Karácsony előtt. Úgy döntöttünk, hogy beteg és rászoruló gyerekeket fogunk támogatni. További pozitívum volt, hogy biztosan tudtuk hová és kinek megy az összegyűjtött pénz.

Az idén folytattuk a kezdeményezésünket és november végétől újra gyűjtöttünk.

Minden várakozásomat felülmúlta az idei év!

509 ezer forintot sikerült összegyűjtenünk!

Ebből a pénzből végül vásároltunk 3 laptopot (hozzájuk operációs rendszert, táskákat, egereket) egy nyomtatót és kettő magas árkategóriájú Lego játékot.

Az átadás

Az ajándékokat a Gyermekklinikán illetve a Szegedi Kettlebelles főhadiszálláson, az Egyetemi Sportközpontban adtuk át.

                     szeged kettlebelles jotekonysag18kettlebelles jotekonysag szeged18

Átadás a Gyermekklinikán

szeged kettlebel jotekonysag18

A csapatkép a Sportközpontban

Megható pillanatok voltak ezek, aki ott volt annak sokáig emlékezetes marad ez a nap. Biztos vagyok benne, hogy jó helyre kerültek az ajándékok. Jó volt látni a gyerekek és a szülők arcát.

Záró gondolatok és köszönetnyilvánítás

Nagyon meg vagyok elégedve az akcióval és mindenképpen érdekes tapasztalatszerzés volt az idei év is. Nem is gondolná az ember, hogy milyen váratlan akadályi lehetnek egy ilyen jótékonysági akciónak. Pozitív tapasztalatként viszont elmondhatom, hogy nagyon sokakban láthatóan ott van a segítő szándék és a tenni akarás.

Igen, komoly munka volt számomra ilyen rövid idő alatt összeszervezni mindent.

Külön szeretném megköszönni a segítségét Tatár Ágnes tanárnőnek és Köböl Erika gyógypedagógusnak, akiknek hála sikerült megtalálni a gyerekeket.

Köszönöm Ábrahám Gábor segítségét aki az utolsó pillanatokban rengeteget segített a műszaki cikkek beszerzésében és a technikai problémák megoldásában.

Köszönöm minden adományozónak a hozzájárulását.

Továbbá köszönöm azoknak akik, egy-két apóság megoldásában, megszervezésében tevékenyen részt vettek az elmúlt napokban. Nagyon sok kicsi részfeladatot kellett megoldani ahhoz, hogy az egész akció ilyen sikerrel záródhasson.

Büszke vagyok az egész csapatra! Jó érzés, hogy ilyen emberekkel dolgozhatok, akiket nem csak az edzés érdekel, hanem morálisan is magas szinten állnak.

Nagyon szépen zártuk az évet, hat család karácsonyát tehettük szebbé az idén!

Üdv: Máté

 

Találatok: 2059