Simple & sinister felmérések 2018 december

Kategória: Blog
1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 5.00 (3 Votes)
Simple & sinister felmérések 2018 december - 5.0 out of 5 based on 3 votes

simple siniste teszt 18Az év végéhez közeledve elérkezett az ideje, hogy újra felmérjük a munkánk eredményét. Ez úttal nem a Kettlebell Warrior teszteket végeztük el, hanem egy másik felmérést rendszeresítettem. Az új blogban az ezzel kapcsolatos tapasztalatokról és eredményekről olvashatsz!

 

 

Az új felmérés: Simple & sinister teszt

Erről a tesztről már olvashattál a honlapon, egy korábbi blogban. 2015 óta rendszeresen végezzük a Warrior teszteket, az elmúlt évek munkája után most azonban úgy láttam, hogy a társaság abból profitál a legtöbbet, ha nem a szokásos Warrior tesztet csináljuk meg, hanem egy másik felmérőre fogunk edzeni.

A követelmények

Ebben a tesztben 5 percen belül 100 darab egykezes swing van. Fontosnak tartom megjegyezni, hogy ezt egy fix tempóval mértem fel, ahol minden fél percben kell végrehajtani 10 ismétlést és a maradék időben lehet pihenni. Így minden egyes sorozat a talajról indul! A swing után van 1 perc pihenő, majd percenként kell elvégezni 1 darab török felállást, összesen tizet.

Érvek a teszt mellett

A Simple & sinister tesztben csak két gyakorlat van és technikailag is egyszerűek, biztonságosak. Akik kevésbé rutinosak a snatchben, vagy rossz a mobilitásuk a fej fölötti pozícióhoz, azok is könnyen tesztelhetők ebben a rendszerben.
Kezdőknek mindenképpen úgy látom, hogy jobb elsőre elindulni ezzel a felméréssel, mint a Warrior Teszttel.

A továbbá plusz előny, hogy viszonylag nagy súlyokat lehet használni ezekhez a gyakorlatokhoz, nagyobbakat, mint a Warrior tesztekhez. Úgy gondoltam, hogy ez a továbbiakban is hasznos lesz majd az edzéseken, mivel segíteni fogja majd a Warrior tesztekben is a továbblépést a nehezebb súlyok felé.

Persze, mondhatjuk, hogy a változatosság is egy érv, ez a felmérés egy új célt, kihívást adott, amire tudtunk készülni.

Az eredmények

A lányoknál az egykezes swingekhez 8-24 kilóig gyakorlatilag minden súly használatra került. Ők a swingek utáni török felállásokhoz 6-20 kilóig használtak súlyokat. Nagyon örültem neki, hogy több lány is teljesítette az egykezes swingeket 20, sőt vannak, akik 24 kilós kettlebellel is! A török felállásokban is többen használtak 16 kilót, illetve van, aki 20-at is!

A fiúk 16-32 kilóig végezték most a gyakorlatokat. Nagyon örülök neki, hogy többen 28 illetve 32 kilóval is sikeresen teljesítették a felmérést!

Tapasztalatok

Összességében véve teljesen elégedett vagyok az eredményekkel. A felkészülésben is tudtam kísérletezni újabb dolgokkal, amik úgy látom jól sültek el. Részint azért mert jól sikerültek a tesztek, részint azért mert többen mondták, hogy bizony a nyomás, vagy a szakítás is jobban megy, anélkül, hogy ezt különösebben fejlesztettük volna. Itt jön elő ugye a nagy igazság, hogy ha stabilak és erősek az alapok, akkor a többi gyakorlatokban is érezhető lesz a fejlődést!

Jó volt látni a kezdőbbeket is, akik rövid edzésmúltjuk ellenére szépen vették az akadályt. A régebbi csapattagok is fejlődtek, sokan eljutottak, oda, hogy rendszeresen kezükben legyen egy-egy nagyobb súly.

A felmérésen mindenki odatette magát, látszott hogy motiváltak az emberek.

simple siniste teszt 2018

Az első csapat

simple siniste teszt 18

A második csapat a teszt után

Saját élmény

Jómagam is nekivágtam ennek a tesztnek 32 kilós kettlebellel. Az egykezes swingek utolsó sorozatait azért már nem mondanám, hogy könnyűnek éreztem. A török felállásokhoz a 36 kilós is simán megy, de a swing miatt inkább maradtam a 32-nél.

Ezúton ünnepélyesen kijelentem, hogy mindenképpen szeretnék előre lépni és jövőre teljesíteni fogom 36 kilóval a felmérést. Ha nem számolok be róla, fogjatok szavamon! :)

Záró gondolatok

Abszolút úgy érzem, hogy jó ötlet volt a teszt. Szép eredmények születtek, és szakmai szempontból is látom benne kihívást. Jónak tartom, hogy erre is fogunk rendszeresen, célirányosan készülni. Maradni fog a Kettlebell Warrior teszt is a jövőben. Úgy látom, hogy a kétféle felmérésre való edzés jól kiegészíti  majd egymást.

Köszönöm szépem mindenki munkáját, Büszke vagyok Rátok!

Máté

Találatok: 1797