Mérföldkövek

Kategória: Blog
1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 4.94 (18 Votes)
Mérföldkövek - 4.9 out of 5 based on 18 votes

Készült: 2015.november.01.

warrior merfoldkoA mérföldkövek jelentős események az életben és a sportban. A mai blog ezért a korábbiaktól eltérő lesz. Most nem pusztán az edzés hasznosságáról, vagy edzéstechnikai dolgokról írok, hanem egy nagyon fontos eseményről, mérföldkőről lesz szó!

Kettlebell Warrior Teszt

Ezt tavaly a magyar képviselet és Lakatos Péter hívták életre, azzal a szándékkal, hogy a StrongFirst rendszerét gyakorlók számot adhassanak tudásukról és felkészültségükről. A teszt fontosabb alapgyakorlatokból áll. 1-1 török felállás, 20 darab felvétel és nyomás, 20 darab guggolás és 100 darab szakítás. Az adott gyakorlat összes ismétlésének elvégzése után lehet csak a következőt elkezdeni. A feladatokat mindenki a felkészültségének megfelelő súllyal hajtja végre. A megmérettetés során végig egy súllyal kell dolgozni. A nagyobb súlyok magasabb kategóriát jelentenek az értékelésnél, így nemenként 4 szint van. Az összes gyakorlatra maximum 12 perc áll rendelkezésre.

 Mérföldkő

Már a nyáron megfogalmazódott bennem a gondolat, hogy itt az ideje annak, hogy tanítványaim újra számot adjanak a felkészültségükről. Azt gondoltam, hogy erre kiváló eszköz lehet a Kettlebell Warrior teszt és éreztem, hogy ez egy fontos mérföldkő lehet mindannyiunk számára. Hogy miért? A csapat tagjainak egy új impulzust adhat, nekem pedig kiváló visszajelzés, mivel pontosan láthatom, hogy az egyes emberek hol tartanak.

Elhatároztam tehát, hogy felkészülünk a tesztre! Mikor először megemlítettem edzésen, az ötletet vegyesen fogadták. Van akit egy teszt némi aggodalommal, idegességgel tölt el. „Jaj, hát ez nagyon nehéz lesz.”  Más pedig örül a kihívásnak.

A szintek lehetővé teszik, hogy aki nem olyan rég óta kettlebellezik az is el tudja kezdeni a felmérést. Ilyenkor a megfelelő szintű technikai jártasság a legfontosabb, hogy a későbbiekben stabil alapot adjon. A „régi motorosoknak” a megfelelő súlyválasztásra kellett figyelni.

Mivel a többségnek a teszt végén lévő szakítás a legnehezebb, ezért az elmúlt hetekben komolyabb hangsúlyt fektettünk a szakításokra.

 kettlebell warrior merfoldko

Fontos mérföldkőhöz érkeztünk

A Warriorok

Alaposan felkészültünk és végre eljött a teszt ideje. A teszt neve találó, mert tegnap láthattam, ahogy mindenki bátor harcosként küzdötte végig az ismétléseket. Harcolva az idővel és a fáradtsággal. Természetesen ilyenkor kialakul egy egészséges versenyszellem. A legfontosabb mégis mindenkinek önmaga legyőzés lesz. Hogy elérje a számára kitűzött célt.

Fantasztikus volt látni ezt a az egészet és nagyon büszke vagyok mindenkire aki eljött és megmutatta, hogy milyen nagy dolog küzdeni, hogyan kell bátorítani egymást, hogyan kell kiszurkolni az utolsó pillanatokban a snatch-eket, hogyan kell legyőzni olykor önmagukat is. Remek volt szembesülni vele, hogy mennyit fejlődtetek és jó volt örülni egymás sikereinek is!

warrior csapat

A csapat

A jövő

Azt gondolom, hogy a tegnapi nap bebizonyosodott, hogy jó úton járunk.
Jól sikerültek a felmérések és a jövőben szeretném rendszeressé tenni ezt! Mindenki látta, hogy hol tart most, ezek után kitűzhetjük az újabb, komolyabb célokat és tovább haladhatunk előre!

Köszönöm mindenkinek, az elvégzett munkáját
Büszke vagyok Rátok!

Máté

Találatok: 2279