Gyűjts velünk ajándékra – beszámoló

Kategória: Blog
1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 5.00 (5 Votes)
Gyűjts velünk ajándékra – beszámoló - 5.0 out of 5 based on 5 votes

gyujts velunk ajandekraNagyszerű élményen vagyunk túl. Az idei évünk utolsó jelentős közös programja egy jótékonysági kezdeményezés volt, ami várakozásainkon felül alakult. A blogban a beszámolót és pár ezzel kapcsolatos gondolatot olvashatsz!

 

Jótékonyság – Miért?

Az okosok azt mondják, hogy „Gondolkodj globálisan, cselekedj lokálisan”. Ha érzékeled a nagy globális problémákat, és segíteni akarsz, legegyszerűbb, ha a saját környezetedben próbálod kicsit jobbá formálni a világot.

A fenti gondolatot követve, úgy érzem logikus, hogy sportklubként erőnkhöz mérten igyekszünk segíteni másokon.

Az elmúlt pár évben is voltak már kisebb-nagyobb jótékonysági akciók, amikben részt vettünk és az egyre nagyobb súlyok emelgetése mellett igyekeztünk a közösségi életben is szerepet vállalni.

Futottunk már Jótékonysági maratonon, 2 évben is részt vettünk a Movember mozgalomban és gyűjtöttünk a Rákellenes Liga számára. Az idei táborunkban Kurucsai Szabolcs (Árboc Alapítvány) érzékenyítő programja nem csak szórakoztató volt, hanem azt gondolom, hogy mindannyian sokat tanultunk a vak emberek életéről, a segítségnyújtás lehetőségeiről és kicsit szélesítette látókörünket.

A mostani akció

Mivel a Gyermekklinikán volt kapcsolatunk, lehetőségünk volt úgy gyűjteni, hogy közvetlen a rászoruló, és komoly betegséggel küzdő gyermekek számára adhattuk át az adományokat. Ez úgy vélem lehetővé tette, hogy az emberek jobban azonosuljanak a céllal, hiszen nem egy alapítványnak terveztük utalni a pénzt, hanem tudtuk, hogy egy sikeres gyűjtés után közvetlen átadhatjuk ajándékunkat.

Be kell vallanom, hogy az akció előtt azt reméltem, hogy csak legyen annyi pénz, hogy egy gyereknek tudjuk venni egy komolyabb okostelefont, vagy laptopot.

Azt szerettük volna, ha akár csak egy gyereknek is, de egy jelentősebb ajándékot tudjunk adni amit később rendszeresen tud használni.

Egyértelműen kijelenthetjük, hogy az eddigi legkomolyabb karitatív akciónk született meg a kezdeményezésből:

251 ezer forintot sikerült összegyűjtenünk!

Az eredeti tervhez hűen sikerült vásárolni egy szép új laptopot, majd még kerestünk 3 gyermeket és a többi pénzből nekik táblagépeket vásároltunk.

Az átadás

Az ajándékokat a Gyermekklinikán illetve a főhadiszállásunkon, az Egyetemi Sportközpontban adtuk át.

szegedi kettlebell jotekonysag

Átadás a Gyermekklinikán

szeged kettlebell adomany

Ajándékozás a Sportközpontban

Köszönetnyilvánítás

Ez úton is szeretném megköszönni minden adakozónak a hozzájárulását.

Külön köszönöm barátaimnak, Buckó Ákosnak, Vass Józsefnek és Tóth-Benedek Csanádnak a segítségüket és támogatásukat az esemény lebonyolításában és szervezésében.

Tatár Ágnes tanárnő segítsége tette lehetővé, hogy a klinikán kiválaszthassuk a gyerekeket.

Köszönjük Lakatos Péternek és a Strongfirst Magyarországnak az esemény népszerűsítését.

Bízunk benne, hogy a jövőben is szervezhetünk hasonló akciókat és minél több ember igyekszik hasonlóan cselekedni.

Az ajándékátadás pillanataiban biztos voltam benne, hogy jó helyre került a pénz. A gyerekek és a szülők arcát látni szerintem mindannyiunknak maradandó emléket jelentett.

Négy gyermek Karácsonyát tehettük szebbé!

Üdv: Máté

Találatok: 1764