Kettlebell Warrior tesztek 2017 novemberben

Kategória: Blog
1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 5.00 (3 Votes)
Kettlebell Warrior tesztek 2017 novemberben - 5.0 out of 5 based on 3 votes

szeged kettlebell warrior 17novemberIdén másodjára végeztük el a már szokásossá vált erőnléti felmérésünket, a Kettlebell Warrior tesztet. Szép számmal vágtak neki a feladatsornak és nagyon jó eredmények születtek.

 

 

 

A Warrior teszt

A tesztet a magyar Strongfirst képviselet alkotta meg, hogy a kettlebellezők fejlődése jobban követhető legyen. A rendszeres tesztek egyaránt jó visszajelzést adnak a tanítványoknak és az edzőknek is. A feladatsorban kettlebelles alapgyakorlatok szerepelnek 12 perces időkorláttal, végig egy fix súllyal dolgozva (1-1 török felállás, 20 felvétel és nyomás, 20 guggolás, 100 szakítás).

Mivel több súlykategória van, mindenki megtalálhatja a számára kihívást jelentő kettlebellt.

szeged kettlebell warrior 1711

A csapat a teszt után

Mostani tapasztalatok

Úgy látom, hogy összességében véve mindenki szépen halad előre. Sokan lépdelnek felfelé a használt súlyokkal.

Ismét voltak, akik némi félelemmel vágtak bele az első felmérésbe, de sikerrel vették az akadályt, ami jó alapot ad majd a jövőbeli munkához.

A teszt után láttam, hogy volt, aki kitette a képét a közösségi oldalára, mondván, hogy megszületett élete első sporttal kapcsolatos sikere! Ezt nyilván nekem is jó érzés tudni, és nagyon fontos dolog, hogy már felnőtt emberek is célokat találnak a hobbi szintű sportolásban. Attól, hogy valaki gyerekkorában nem sportolt, még nem szabad lemondania felnőttként a testmozgásról.

Nagyszerű látni, hogy voltak, akik már megduplázták a tesztben használt első súlyukat. A lányok között volt, aki elérte a 16-os súlyt tegnap, úgy, hogy tavaly tavasszal még a 8-as golyóval tesztelt. A fiúknál is volt, aki a 24-essel nagy hajrában sikerrel vette az akadály, ezzel megduplázva a kettő évvel ezelőtt használt kettlebellje méretét. Ezek már abszolút értékben is szép sikerek, és ha visszagondolok az elmúlt hónapokra, akkor örömmel látom, hogy szépen felépítettük ezeket az eredményeket.

Többen két súly közé kerültek és bátran odaálltak a nehezebb feladathoz. Annak ellenére, hogy néhány embernek nem sikerült a tesztje, én ezeket is pozitívan látom és sikerként könyvelem el. Többen várakozáson felül odatették magukat. A 24-es, 28-as súlyokkal megküzdeni már nagy ugrás és komoly kihívás az előző kettlebellhez képest.

Jövőre is tovább haladunk ezen az úton! :)

Köszönöm mindenkinek a munkáját!

Üdv: Máté

Találatok: 1728