Viktory Club Kettlebell Tábor - 2017 Martfű

Kategória: Blog
1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 5.00 (4 Votes)
Viktory Club Kettlebell Tábor - 2017 Martfű - 5.0 out of 5 based on 4 votes

kettlebell tabor victoryA múlt héten részt vettem a Victory Club kettlebelles táborában. Az alábbiakban a beszámolómat olvashatod!

 

 

 

 

A tábor ötlete, szervezői

A saját táborunk után résztvevőként én is ott voltam a Victory Club táborában. A tábor fő szervezője Stefanovics József SFG Team Leader volt. Karate edzőként komoly nemzetközi sikereket tudhat magáénak. A kettlebelles edzést évek óta hatékonyan alkalmazzák versenyző karatésoknál és civileknél is. Az edzések vezetésében kollégái Búzás Gábor és Bálint Armand segítették. Ők is mindketten karate edzők és SFG oktatók is. (Róluk korábban is olvashattál a blogon! 1. és 2.)

Az edzések

A tábor a 3 napos SFG oktatói vizsgát modellezte és annak megfelelően haladtunk is. A sűrű program napi 3-4 edzésből állt. Így három nap alatt alaposan végigvettük a gyakorlatokat. Voltak kezdők is, akik itt ismerkedtek meg a kettlebellel, ők természetesen lassabban, a saját tempójukban haladtak. 4 résztvevő az augusztusi oktatói vizsga előtt mintegy főpróbaként jött el. Nekik lehetőségük volt egy hónappal a vizsga előtt ellenőrizni felkészültségüket, illetve mélyíteni tudásukat.

Edzés az alapoktól

Az első bemelegítést követően megvizsgáltuk a mobilitásunkat, majd a kettlebelles gyakorlatok rávezetéseivel kezdtünk. Ez a csípő helyes mozgását, a megfelelő testtartást és légzést jelenti. Hasznos volt, hogy a légzésre kellő figyelmet szenteltünk. Ezek után a felhúzás jött. Az első napi edzéseken ezen kívül még a swing és annak variációi voltak terítéken.

victory club kettlebell tabor

Második nap

A reggeli regeneráló átmozgatást követően belevágtunk a tábor leghajtósabb napjába. A török felállás után a felrántást néztük át. Délután guggoltunk és nyomtunk, majd a szakítás következett. Ez rengeteg mozgást, elméleti és technikai oktatást, finomítást jelentett.

Harmadik nap

A reggeli átmozgató edzésen több játékos feladatot is végeztünk. A továbbiakban az eddigi mozgásanyag átismétlése, a technikák bemutatása és a záró edzés volt.

victory kettlebell tabor

Záró gondolatok

A három nap programja elég feszes volt, ennek ellenére nagyon sok lehetőség volt a hibák javítására és a különféle rávezető gyakorlatokra. Lehetőség volt kérdezni és megbeszélni a tanultakat. Oktatóként is nagyon értékes tapasztalat volt látni mások munkáját.

A résztvevők közül sokan már korábbról ismerték egymást és gyorsan jó tábori hangulat alakult ki. Az edzések között lehetőségünk volt rövid regeneráló fürdőlátogatásokra. A kettlebellezés mellett többször játszottunk az edzéseken és a reggeli foglalkozásokon bepillantást nyerhettünk más mozgásformákba is.

Üdv: Máté

Találatok: 1626