Szegedi Kettlebell Tábor 2017

Kategória: Blog
1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 5.00 (6 Votes)
Szegedi Kettlebell Tábor 2017 - 5.0 out of 5 based on 6 votes

szegedi kettlebell edzotaborTúl vagyunk az idei évünk egyik jelentős közösségi eseményén, a nyári táborozásunkon. Az új blogból megtudhatod, hogy mivel teltek az ott töltött napjaink!

 

 

 

 

 

Miért jó a tábor?

A tábor éves szinten is az egyik legfontosabb esemény a csapat életében, hiszen kiváló lehetőség a közösség építésére, illetve a rendelkezésre álló idő lehetővé teszi, hogy a megszokott edzések mellett több új dolgot is kipróbáljunk.

Edzőtábor – élménytábor

Nekem nagyon tetszik az élménytábor fogalma. Ez számomra azt jelenti, hogy nem csak edzőtáborozunk, hanem igyekeztem olyan tábort összeállítani, amiben az erőnléti edzések mellett jut idő sok szórakoztató feladatra, csapatépítő játékokra, illetve olyan programokra, amik után a résztvevők nem csak fizikailag kifáradva, hanem maradandó élményekben gazdagodva térhetnek haza.

Zsonglőrködés

Péntek délelőtt nagy sikert aratott a zsonglőr játszóház. A program során lehetőség volt megismerkedni a különféle eszközökkel (diaboló, labdák, virágbot, zsonglőrtányér, karikák). Már a játszóház alatt is sokan ráéreztek egy-egy eszköz alapvető mozdulataira, ami jó hangulatot és gyors sikerélményt adott. Sorra pörgették az emberek a tányért és néhányan a labdákkal is gyorsan kezdtek összebarátkozni.

A zsonglőrködés nagyon szórakoztató mozgásforma! Emellett annyi előnyt nyújt a különféle mozgásképességek és agyi funkciók fejlesztésében, hogy mindenképpen érdemes megismerkedni vele.

Érdekességképpen említem meg, hogy az országban először a Szegedi Tudományegyetemen került bevezetésre olyan kurzus Jeddi Ágost irányításával, ahol a zsonglőrködés eszközeit és mozgásanyagát célirányosan felhasználva segítik tanulási nehézséggel, részképesség-zavarokkal küzdő hallgatók fejlődését.

fire fantasy szeged kettlebell tabor

A játszóház után

Köszönjük még egyszer Jeddi Ágostnak a Fire Fantasy Tűzzsonglőr Csapat és a Zsonglőr Eszköztár - Fejlesztő Csoport vezetőjének a színvonalas programot.

Kurucsai Szabolcs programja

A tábor üde színfoltja volt a látássérült Kurucsai Szabolcs. Szabolcs az Árboc Egyesület elnöke és tavaly a Délmagyarország szavazásán az Év Embere lett. Elvisz nevű fekete labrador kutyájával rendszeres előadója céges csapatépítő tréningeknek, pedagógus továbbképzéseknek és nagy sikerrel tart úgynevezett „érzékenyítő” foglalkozásokat iskolákban.

A vezetésével megismerhettük a vak emberek mindennapjait, a helyes segítségnyújtást és az alapvető tudnivalókat a vakvezető kutyákról. Elvisz nevű kutyája gyorsan belopta magát a hallgatóság szívébe.

kurucsai szabolcs szegedi kettlebell

Kurucsai Szabolccsal

Szabolcs számos kelléket hozott magával. Megismerhettük a vakok írógépét, és számos napi rutint könnyítő eszközt. Szemkötő mellett lehetőség volt kipróbálni a közlekedést, a bothasználatot. A szem lekötése lehetővé tette, hogy játékos formában tesztelhessük a többi érzékszervünket.

Szabolcs nagyon jó előadó, sok vicces történetet elmesélt, miközben rávezette a hallgatóságot bizonyos társadalmi problémákra.

Élő példája annak, hogy mindig keresnünk kell az élet szépségeit, és hogy folyamatosan küzdeni kell álmaink, terveink megvalósulásáért.

Edzések, versenyek

A nagy parkos környezet remek helyszínt nyújtott a szabadtéri kettlebelles edzésekhez, amit vízi edzésekkel is színesítettünk.

A zsonglőrködést is sikerült jól beépíteni a további programba, hiszen az utolsó napra többen megtanulták a három labdás zsonglőrködés alapját, aminek nagyon örültem.

A tábort végigkísérte egy csapatverseny. Jó volt látni, ahogy az emberek csapattá kovácsolódtak és együtt dolgoztak. A sorversenyek és az ügyességi feladatok mindenkiből előhozták az egészséges versenyszellemet és jó hangulatot.

A győztes csapat egy évre ismét elnyerte a Szegedi Kettlebell vándorserlegét!

Az edzéseket az utolsó nap egy közös próbatétellel, a Grad workouttal zártuk, ahol mindenki még egyszer jól odatette magát és ezzel megkoronáztuk az elmúlt négy napot.

szeged kettlebell tabor

Utolsó napi csapatkép

Összegzés

Szeretnék köszönetet mondani itt is mindenkinek, aki segített a tábor szervezésében, illetve valamivel hozzájárult a rendezvényhez.

Szeretném megköszönni a táborozóknak a részvételt és az ott végzett nagyszerű munkát! Büszke vagyok Rátok! Szerintem remek munkát végeztünk, miközben jól is szórakoztunk!

Bízom benne, hogy sokáig jó érzéssel gondoltok az ott töltött időre és remélem, hogy még sok hasonló közös élményben lesz részünk!

Remélem Te is velünk leszel legközelebb!

Üdv: Máté

Találatok: 2937