KSG továbbképzés és tavaszi warrior tesztek 2017

Kategória: Blog
1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 5.00 (4 Votes)
KSG továbbképzés és tavaszi warrior tesztek 2017 - 5.0 out of 5 based on 4 votes

szeged kettlebell warrior 2017.04Az elmúlt három napban két fontos esemény is történt. Részt vettem egy izgalmas képzésen és megejtettük az újabb kettlebell warrior tesztünket.
Ebben a blogban megismerkedhetsz egy új és hiánypótló képzéssel a mozgás világából és olvashatod beszámolómat a felmérésünkről!

 

Mi a KSG?

A rövidítés az angol Kids Smart Gymnastics szavakból származik. Ez a módszer kifejezetten az idegrendszeri érést folyamatát követi. A harmonikus mozgásfejlődést célozza meg játékos feladatokkal, melyek által hatékonyan fejlődik a gyermek fizikálisan és mentálisan is. A megfelelő fejlődés sokat segít a továbbiakban új készségek, például a sportmozgások elsajátításában is. Ennek az a magyarázata, hogy a mozgásfejlődés szoros kapcsolatban van az idegrendszer érettségével, ez pedig összefügg a mentális és tanulási képességekkel.

Miért van erre szükség?

Sajnos a mai társadalom rengeteget ül. Ez alól a gyermekek sem kivételek. Iskolai elfoglaltságaik növekvő mértéke miatt egyre többet ülnek. A maradék időben a robbanásszerűen elterjedt technikai eszközök (TV, számítógép, telefon, különféle elektronikus játékok) valamelyikén „szórakozva” töltik üres óráikat. Sajnos ezekkel sem jár fizikai aktivitás. A klasszikus mászókák sok helyen már el is tűntek a játszóterekről, fára mászni, szintén kevesek szoktak. Egy szó, mint száz a gyerekek keveset mozognak.
Az inaktivitás pedig a gyerekeknél még súlyosabb következményekkel jár, mint a felnőtteknél, hiszen a fejlődésben lévő szervezet nem kapja meg a szükséges ingereket, így az idegpályák nem alakulnak ki megfelelően. Ez a probléma a tanulási képességet is hátrányosan befolyásolja, illetve a gyermek magatartására is kedvezőtlenül hat.

A megoldás

A gyermekek célirányos fejlesztése tudatosan megválogatott feladatokkal, melyek kellő ingereket nyújtanak az ideális fejlődéshez.

KSG kids smart gymnastics tanfolyam

A képzésen az egyik fejlesztő játék közben

Az alapító

Stefanovics József 10 évig alapozó mozgásterapeutaként dolgozott. Karate edzőként kimagaslóan eredményes, több évtizedes tapasztalata van gyerekekkel és felnőttekkel egyaránt. Korábban is olvashattál már a blogon róla: LINK!

Miről volt szó a képzésen?

A hétvége során váltva voltak előadások és gyakorlati részek. Az előadások alatt érintettük az öröklődés, a mozgásfejlődés, az alapmozgások témakörét, továbbá megvizsgáltuk, hogy az idegrendszeri érés hogyan kapcsolódik a különféle fizikális képességekhez és a sportkészségek elsajátításához.
A gyakorlatok során mindig egy adott területhez kapcsolódó mozgásanyagot ismertük meg és próbáltuk ki. Ebben különféle vizsgálatok és játékos feladatok voltak.

Miért jó?

Maga a szemlélet nagyon értékes. Kaptunk egy új szemüveget, amin keresztül kicsit jobban megérthetjük az emberi mozgást. Egyáltalán nem igaz, hogy csak a gyerekek részére fontos ez. Megértettük, hogy a felnőttek edzésébe is hogyan illeszthetőek be a feladatok, illetve hogy a sportolók edzésmunkájában is miért lehet ez fontos.

Warrior tesztek

Ismét elérkezett az ideje a felmérésnek. A teszt során egy meghatározott feladatsort kell időre elvégezni. Erről már olvashattál korábban is a blogokban. LINK!

Fizikális és mentális határok

Az edzésben nyilván fontos, hogy haladjuk valamerre. Természetes, hogy a fizikális képességeket mérjük, de ez szorosan összefügg a mentális felkészültséggel is.

Érdekes, hogy volt pár ember, akiknek mikor mondtam, a tesztet, teljesen lehűltek tőle. Volt, aki nevetett is és látszott, hogy egyáltalán nem bírta elképzelni, hogy ő odaáll és megcsinálja.

Ilyenkor jó látni, mikor szépen odateszik magukat és megcsinálják az első tesztjüket. Jó visszajelzés a munkáról és remélhetőleg nő az önbizalmuk is.

Volt, aki 67 kilósan csinálta meg a 3. szintet a 24 kg-mal, amit öröm volt látni, ahogyan azt is, aki ugyan aznap nem lett teljesen kész, de az előző felmérés óta hússzal több ismétlést csinált meg a szakításból.

Köszönöm mindenkinek a munkáját és büszke vagyok Rátok! :)

szeged kettlebell warrior 2017.04

A csapat teszt után

Záró gondolatok

Mindent összegezve kijelenthetem, hogy eseménydús volt számomra az elmúlt három nap. Mind az új elméleti és gyakorlati tudás, amit tanultam, mind pedig a felméréssel kapcsolatos tapasztalatok segíteni fogják a jövőbeli előrehaladásunkat.

Ha Te is szeretnél csatlakozni ehhez a munkához, várunk szeretettel az edzésekre!

Üdv: Máté

Találatok: 2165