Szegedi Kettlebell Tábor 2016

Kategória: Blog
1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 4.75 (12 Votes)
Szegedi Kettlebell Tábor 2016 - 4.8 out of 5 based on 12 votes

kettlebell vizi edzesTúl vagyunk az idei év egyik fontos eseményén. Még pedig a nyári táborozásunkon. A táborozásról sokféle emlék felmerülhet az emberben. Vízpart, gyermekkori élmények, sporttáborok, közös foglalkozások... Vajon mitől lehet izgalmas és sikeres egy tábor? Olvasd el a blogot és ismerd meg a mi receptünket!

 

Élménytábor, edzőtábor vagy boot camp?

A nyári táborok céljai alapjában véve nem sokat változtak az elmúlt években. Ugyan a hangszóróból a szobába szűrődő dallamos balatoni ébresztők legtöbbünknek már csak a távoli múltból derengenek, mégis felnőttként is hasonló célokkal döntünk egy-egy tábor mellett. A kikapcsolódás, a jó társaság, a közös élmények és persze sporttábor lévén az edzések jelentik a fő motivációt.

Naponta több edzés is a program része volt, de azért nem valamiféle túlélőtábort akartam szervezni. Nagy hangsúlyt fektettem a különféle játékos feladatokra és a csapatépítésre.

Helyszín

A tábor bázisául a sziksósfürdői kempinget választottam. 14 hektáros szép, parkosított környezet, stranddal, nagy zöld területtel és sportpályákkal ideális volt ahhoz, hogy magunk mögött hagyjuk a város zaját és a hétköznapi taposómalomból kizökkenve élvezhessük a tábori programokat.

kettlebell tabor sziki

Igaz, hogy a golyók cipelése, a „farmerséta” a szokásosnál nagyobb adagban fordult elő, mégis azt kell mondjam, hogy a vízi - és szárazföldi edzésektől kezdve a változatos játékokhoz szükséges helyszínek minimális sétával megközelíthetőek voltak.

A programok

A megszokott erőnléti edzéseinket számos új elemmel bővítettem ki. Gondolok itt a különféle játékokra, sorversenyekre. Több eszközt is bevetettem a siker érdekében. Egy labdával, vagy autógumival sok érdekes feladatot lehet végeztetni, ráadásul egy sorverseny során előjön a versenyszellem az emberekből, ami így örömteli formában segíti a határok átlépését.

szegedi kettlebell tabor

A koordináció és az ügyesség fejlesztését is több szórakoztató feladattal napirendre tűztük. Aki ott volt biztosan örömmel bemutatná egy fabábu iskolázott mozgását, de lehet, hogy vannak még páran, akik a csapatok által kitalált kettlebelles feladatsorokra is emlékeznek. A fejlett mozgáskészségnek az erőn és az állóképességen kívül még nagyon sok aspektusa van. Érdekes volt látni, ahogy újfajta kihívásokkal is sikeresen megbirkózik a társaság.

A vízi edzés már önmagában is egy jó buli volt. A gyakorlattól függően könnyítette, vagy nehezítette az új közeg a megszokott feladatokat.

A tábor záró edzését egy szuper Grad Workout adta, ahol még utoljára mindannyian jól odatehettük magunkat messze elhagyva a konfortzónánkat.

A csapatverseny

Az egész tábort átfűzte egy több napos csapatverseny, ami végig izgalmas volt és több új barátságot is szült. A győztes csapat jutalma egy évre a Szegedi Kettlebell tábori vándorserlege! Vajon jövőre hová kerül a serleg?

Pillants bele a tábor képeibe az alábbi videón:

 

Értékelés

Nagyon örültem a tábor utáni pozitív visszajelzéseknek. Ezúton szeretném megköszönni mindenkinek a segítséget, aki a szervezésben, vagy a lebonyolításban részt vett.

Nagyszerű élmény volt számomra végignézni a sportszerű küzdelmeket, a közös munkát és egy-egy kreatív megoldást a versenyekben.

A tábori programokra ugyanúgy öröm visszagondolni, mint az utolsó esti bulira. A képeket visszanézve jó látni a sok vidám, mosolygós arcot. Ez mindent elárul úgy gondolom!

Te velünk tartasz legközelebb?

Üdv: Máté

Találatok: 3716