EPAM jótékonysági maraton 2016 élménybeszámoló

Kategória: Blog
1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 4.93 (7 Votes)
EPAM jótékonysági maraton 2016 élménybeszámoló - 4.9 out of 5 based on 7 votes

epam futas szegedi kettlebellVasárnap az EPAM szervezésében 25 év után újra maratoni futóverseny volt Szegeden. A szervezők a befolyt pénzekből a Szegedi Gyermekklinika Gyermekintenzív Osztályát támogatták. Egy sportos programról volt tehát szó, ahol a szándék is nemes, ezért mi is úgy döntöttünk, hogy felhúzzuk futócipőinket. Három csapattal is képviseltük klubunkat a versenyen.

 A versenyszámok

Az eseményen egyénileg maratont, félmaratont és négyes csapatban maraton váltót lehetett futni. Mi három csapattal, tizenkét fővel vágtunk neki a váltónak.

szegedi kettlebell epam maraton

A futás előtti csapatkép

A verseny

Nagyon jól sikerült a futás. A verseny előtti hetekben már többen "futólázban" égtek. Egy tagunkat sajnos a verseny előtt sérülés miatt cserélni kellett, de ezt is meg tudtuk oldani. Szerintem nagyjából mindenki a várakozásainak megfelelően teljesített.

Az egyik csapatunk éppen-éppen lecsúszott a dobogóról és negyedik helyen végzett. Ez azért is szép eredmény, mert mégsem futóklub vagyunk és bár vannak többen akik szoktak futni, vagy akár valamennyi versenytapasztalattal is rendelkeznek, a csapatok összetétele mindig vegyes volt.

Itt megragadnám az alkalmat, hogy pár pozitív szót szóljak az edzésmódszerünkről, amivel úgy gondolom jól vizsgáztunk hiszen a gyakorlatban is igazolódott, hogy több olyan ember aki nem is fut csak kettlebellezik minimális felkészüléssel is lefutja a 10 kilométeres távot egy jó amatőr tempóban. A kettlebelles edzés széleskörűen fejleszti a fizikális képességeket és mindenféle mozgáshoz stabil alapot teremt.

epam futas szegedi kettlebell

Pillanatkép a verseny utáni ünneplésről

Saját tapasztalat

Jómagam soha nem vettem részt még semmilyen futóversenyen sem. Igaz az elmúlt években kiegészítésként többször jártam futni, de mindig csak az eltelt időt néztem és csak kikapcsolódásként végzetem a mozgást. Így valóban átéltem milyen mikor "akasztják a hóhért". A rutintalanság úgy érzem ilyenkor jelentős tényező. Számomra ez egy hosszú táv volt, nehéz volt kitalálni hogy osszam be az erőm, fogalmam se volt, hogy kell váltani, mire kell figyelni stb. Azért utólag örülök, hogy közösen belevágtunk mert egy új mozgásban is tapasztalatokat szerezhettem és tágítottam a komfortzónámat.

Állítólag jövőre ismét megrendezésre kerül a verseny. Szerintem ez egy jó kezdeményezés és némileg javítva, csiszolva a szervezést egy profi hagyományteremtő sportesemény jöhetne létre itt Szegeden.

Kitekintés a jövőbe

Jó volt látni nekem tegnap mindegyik csapatunk tagjait, ahogy ennyire összetartóan és lelkesen vetették bele magukat a versenybe. A rutinos futók sokat segítettek a többieknek, köztük nekem is. Jól éreztük magunkat, így valószínű, hogy a jövőben újjabb sporteseményeken is kipróbáljuk magunkat! 

Üdv: Máté

Találatok: 2387