Tavaszi Warrior tesztek

Kategória: Blog
1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 5.00 (4 Votes)
Tavaszi Warrior tesztek - 5.0 out of 5 based on 4 votes

Kettlebell ChalkNéhány hónappal ezelőtt azt írtam, hogy mérföldkőhöz érkezett a Szegedi Kettlebell. Történt akkor, hogy jó néhány tanítványom megcsinálta a Warrior tesztet, amelyre azóta is nagyon büszke vagyok. Örömmel jelentem, hogy most még több tagja lett a kettlebellesek családjának itt Szegeden.

 

 

 

 

Azt gondolom, hogy egy sport klub életében a teljesítmény mérése adja meg azt, hogy hol tartanak a tanítványok és milyen munkát végzett az oktató. A teljesítmény objektív mérése tehát folyamatos visszajelzést ad az elvégzett munkáról. A távlati célkitűzések pedig nem csak az élsportolóknak, hanem az átlagembereknek is folyamatos motivációt nyújtanak. A cél elérése mindig öröm, és megerősítést ad a hétköznapi munkához. Erre, egy kiváló eszköz a Kettlebell Warrior teszt!

Ezen a héten szerdára tűztük ki azt a napot, ahol mindenki számot adhat majd a tudásáról és felkészültségéről.

A rendhagyó edzés előtt öröm volt látni a várakozással teli arcokat. Éreztem, már előtte, hogy sokan motiváltak és látható volt mindenkin a bizonyítási vágy. A bemelegítés után 3 csoportban hajtottuk végre a feladatot. Sokan már rutinosnak mondhatóak ebben a műfajban, hiszen az őszi teszten is sikeresen vették az akadályt, így ők egy nehezebb súllyal, de különösebb gond nélkül oldották meg a feladatsort.

Az első „bálozók” sem voltak túlzottan megilletődve, erejüket jól beosztva, okosan és taktikusan váltak igazi harcossá. Igaz ugyan, hogy a teszt vége felé a 100 szakítás rendesen próbára tette őket, de örömmel mondhatom el, hogy a 12 perces szintidő előtt kivétel nélkül mindenki sikeresen fejezte be a felmérést.

szeged kettlebell warrior 2016

Csapatkép a nap végén

„Hadd adjam már fel”

Az alábbi történet úgy gondolom nagyon jól bemutatja közösségünk erejét. Az egyik résztvevő a szakítások felére már igencsak elfáradt, de erőt vett magán és folytatta a 70. ismétlésig. Idővel jól állt, mondtam neki, hogy kicsit tegye le és folytassa öt ismétlésekkel, így a maradék erejét beosztva éppen-éppen beleférhetünk a szintidőbe.

Öt-öt ismétlés karonként… milyen könnyen megy máskor, de akkor már embert próbáló volt! Nem baj, meglett a nyolcvan és volt még 70-80 másodperc hátra!

A lerakás után ilyenkor újrakezdeni nagyon nehéz levegő után kapkodva egekben lévő pulzussal, miközben már az összes ember kész van és örül körülötted…

De folytatni kell, nincs mese mert rohannak a másodpercek! „Négyszer öt és kész vagy!”- próbáltam lelket önteni belé!

Még egy nekiugrás és meglett a 90 ismétlés. A kettlebell lerakva újra. Résztvevőnk teljesen kikészült. Látszott a stopperen, hogy szinte azonnal folytatni kell, vagy a cél előtt egy lépéssel állunk meg. „Már csak 10 ismétlés!”- biztattam volna, erre emberünk rámnéz és elhangzik a következő mondat:

„Hadd adjam már fel!”

Mellbevágott ez a mondat, de tudtam, hogy tényleg így érzi, és teljesen elkészült az erejével. Nagyon szurkoltam neki, viszont láttam, hogy az utolsó percek már igen nehezek voltak...

Reménykedtem még, de átfutott rajtam, hogy ez lehet aznap nem fog sikerülni. Mindez egy pillanat műve volt, ahogy a szemébe néztem. Ott álltam mellette a korábbi ismétléseknél, be kellett látni, hogy nem tudok többet segíteni. Én nem, de akkorra már mindenki szurkolt, és hangosan  tapsoltak, bíztatták edzőtársukat. Szerencsére ez és tőlem egy „Itt már nem lehet feladni” elég volt, ahhoz, hogy az utolsó pár ismétlés meglegyen.

Szinte filmbeillő jelenet volt, ahogy a taps alatt egy kimerült ember legyőzte a súlyt és ami még fontosabb legyőzte önmagát is!

Az ilyen sikerektől érik az ember és ez a hozzáállás a hétköznapokban is segíteni fogja, hogy az élet akadályait könnyebben vegye. Úgy gondolom, hogy az élettani előnyök mellett ez legalább annyira fontos.

szeged kettlebellesek pihenes

Mert van aki a teszt után se fárad el...

Edzőként látni és átélni ezeket a pillanatokat nagyon nagy élmény volt számomra! Aznapra tényleg nem lehetett volna jobbat, szebbet kívánni. Ezek után új erővel tudjuk folytatni a munkát.

Ha Te is szeretnél hasonló eredményeket elérni és megtapasztalni, hogy milyen sikereket lehet elérni egy összetartó közösségben dolgozva, várunk szeretettel az edzéseken!

Máté

Találatok: 3012