360 konferencia – beszámoló

Kategória: Blog Készült: 2016. március 07. hétfő
1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 4.96 (12 Votes)
360 konferencia – beszámoló - 4.9 out of 5 based on 12 votes

360 eloadasVasárnap megrendezésre került edzőknek a 360 konferencia. A névben szereplő 360 a kör teljes egészére utal. A szervezők célja volt, hogy a rendezvény több, az edzői munkát érintő témát érintsen, ezért voltak előadások az edzésmódszertannal, a rehabilitációval és az üzleti kommunikációval kapcsolatban is.

 

 

A program

Csíky Ferenc kezdte az előadásokat. Feri több különféle masszázstechnikát és rehabilitációs módszert alkalmaz, ebbe lehetett némi betekintést nyerni. A fasciák (izompólyák), az érrendszerhez és a perifériás idegrendszerhez hasonlóan behálózzák az egész emberi testet. Az izmok felületén található szövetek összefüggő rendszereket alkotnak, ami segít megérteni, hogy egymástól akár távoli testrészek között hogyan alakulhat ki funkcionális kapcsolat.

A következő előadó Nagy Ákos junior súlyemelő világbajnokunk volt. Ő 30 éve van már a vasak világában és még mindig töretlen lelkesedéssel foglalkozik ezzel a sporttal. Próbálta felhívni a figyelmet a sportág értékeire és az elérhető előnyökre az erő és robbanékonyság fejlesztése területén. A magyar súlyemelés sajnos mostoha körülményekkel küzd. Ennek javítására és a sport népszerűsítése érdekében jött létre a Mindenki Súlyt Emel közösség, amit Ákos néhány szóban bemutatott. Ismertette céljaikat és eddigi sikereiket, eredményeiket.

A szünet után Stefanovics József kyokushin válogatott szövetségi kapitány és StrongFirst oktató magával ragadó előadása következett. Szavaiból látszott végtelen elhivatottsága munkája iránt. A sok érdekes és elismert előadó közül személy szerint az ő prezentációja tetszett a leginkább. Az évek alatt nagyon nagy tapasztalatra tett szert a hobbisportolók és az élversenyzők edzésében is. Beszélt az általános mozgásfejlesztés fontosságáról és egy általuk végzett kísérletről, ahol diszlexiás és tanulási nehézségekkel küzdő gyerekek értelmi képességei változtak pozitív irányba a megfelelően végzett edzések hatására. Néhány példán keresztül betekinthettünk a válogatott sportolók edzésének műhelytitkaiba is.

360 konferencia

Egyházi Gábor Ground Force Method vezető oktató és StrongFirst instruktor a váll gyakori sérüléseiről és azok kezelési lehetőségeiről beszélt. Megosztott velünk pár általuk nagyon hasznosnak ítélt gyakorlatot és tapasztalatait a progresszió lehetőségeivel kapcsolatban.

Dr. Erbszt András gerincspecialista bemutatta nagy vonalakban az általa üzemeltetett gerincambulancián végzett munkát. Céljuk a gerincbetegek rehabilitációja és munkába, sportba való visszaintegrálása. Az elmúlt években ehhez egy saját protokollt fejlesztettek ki. Erbszt doktor beszélt a gyógytorna és a teljes aktivitási szint/sportba való visszatérés közötti átmenetről is. Nagyon fontosnak tartja, hogy a gerincbetegek a gyógytorna befejeztével egy olyan mozgásprogramot kövessenek, amely számukra örömet okoz és biztosítja a megfelelő izomerő és mozgástartomány megtartását, illetve fejlesztését.

A záró program Paksi Andás előadása volt, melyben a különböző személyiségtípusokról, az ezekre jellemző tulajdonságokról és a velük való eredmények kommunikációról beszélt. A vállalkozó szelleműek egy gyors tesztet is kitöltöttek vele, így mindenki jobban magára vonatkoztathatta a mondanivalóját. András előadása alatt elmesélte több személyes tapasztalatát is.

 360 konferencia kettlebell

Az egész napos program gyorsan eltelt. Mindenki új tapasztalatokkal gazdagodhatott és találkozhatott régi barátaival.

A folytatást már most szervezik! 

Máté

Találatok: 2902