Gyűjts velünk 2023 Beszámoló

Kategória: Blog
1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 5.00 (1 Vote)
Gyűjts velünk 2023 Beszámoló - 5.0 out of 5 based on 1 vote

gyujts velunk 2023 atadas

Az idei évet is egy szép karitatív akcióval zártuk. A továbbiakban a beszámolómat olvashatod!

 

 

 

 

Gyűjts velünk akció

Már évekkel ezelőtt foglalkoztatott a dolog, hogy a mi közösségünk az edzéseken kívül mit tudna, tenni azért, hogy egy kicsit jobbá tegyük a világot.

2016-ban volt az első gyűjtésünk (A Magyar Rákellenes Liga számára), majd 2017-ben útjára indult a Gyűjts velünk akció, amivel jelentős sikereket értünk el. Itt jellemzően valamilyen komolyabb betegséggel küzdő és/vagy szociálisan is rászoruló gyermekek számára adtunk nagyobb összegű tárgyadományokat (laptopot, táblagépet, beszédfejlesztő szoftvert).

2017, 2018 és 2019-es években is szép sikereket értünk el. 2019-ben adományoztunk először a szegedi Gyermekintenzív Osztály alapítványának. (Kisgyerekek is lehetnek nagybetegek Alapítvány).

2020-ban és 2021-ben a kovidos lezárások miatt kizárólag a Gyermekintenzív Osztályt segítettük.

2022-ben ismét egy rákos kislányt is meg tudtunk ajándékozni egy laptoppal.

Idei cél és eredmények

Idén egy nagycsaládban élő autista kisfiút és a családját szerettük volna segíteni. Mivel a gyűjtés kezdete előtt romlott el a mosógépük, így egyértelmű cél lett, hogy idén mosógépre gyűjtünk!

356,4 ezer forintot sikerült a klubnak összegyűjteni az idén!

Nagyon gyorsan teltek a napok, az utolsó edzésnapra viszont már meg tudtuk rendelni a gépet és a család is meglátogatott minket a Sportközpontban!

gyujts velunk 2023 atadas

Átadás a Sportközpontban. Itt még a gép csak papír alapon! :)

A gép ára 147, 4 ezer forintért volt. A fennmaradó összeget (209 ezer forintot) a Gyermekintenzív Osztálynak adományoztuk. Az Alapítvány eszközfejlesztésre fordítja ezt a pénzt.

gyermekito 2023

A képen Dr Gál Péterrel a Gyermekintenzív Osztály orvosával 

Jó, hír, hogy még Karácsony előtt meg is történt a mosógép szállítása a család otthonába, amiről kaptunk is egy megható képet! :)

gyujts velunk 2023 mosogep

Záró gondolatok

Egy család Karácsonyát idén is szebbé tudtuk tenni, valamint egy nemes ügyért küzdő alapítványt is segíteni tudtunk.

Összegeztem 2016 óta a gyűjtéseket és magam is meglepődtem, hogy ez a kis sportklub már több mint 2,6 millió forintot tudott karitatív célra fordítani!

Köszönöm szépen mindenki közreműködését, aki részt tudott venni az idei akciónkban!

Külön köszönöm Köböl Erikának a Szegedi Bárczi Gusztáv Gyógypedagógiai Intézmény munkatársának a segítségét, aki nélkül ez a gyűjtés nem tudott volna létrejönni!

Üdv: Máté

Találatok: 199