Erőnléti tesztek 2022 június

Kategória: Blog
1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 5.00 (1 Vote)
Erőnléti tesztek 2022 június - 5.0 out of 5 based on 1 vote

szegedi kettlebell tesztek 202206Jó pár éve rendszeresek már a felmérések nálunk. Az új blogban az aktuális eredményekről olvashatsz!

 

 

 

Folytatódtak a tesztek

Az idén első alkalommal végeztük a felméréseket, ami az év eleji alapozást követő felkészülés után szép sikereket hozott.

I. Kettlebell Warrior tesztek

2 török felállás, 20 felvétel és nyomás, 20 guggolás, 100 szakítás 12 perce szintidővel.

Elsősorban erre készültünk, mivel egy ideje nem volt már. Ennek részint még a koronavírus alatti időszak az oka, részben pedig az, hogy tavaly meg másra (az 5 perces snatch tesztre) készítettem a csapatot.

A lányok 8, 10, 12, 14 és 16 kilós súlyokkal teszteltek.

A fiúknál 14, 16, 20, 24 és 28 kilós súlyok voltak terítéken.

Látható, hogy komoly különbség van a használt súlyokban, azért a befektetett munkának egyértelműen látszik az eredménye.

Külön örültem, hogy a lányoknál a 12-es, 14-es sikerek is születtek, illetve a fiúknál 4 új a 24 kilóval először sikeresen teljesítő ember is volt!

Ez úttal a szintidő végén nem állítottam meg az órát és így mindenki befejezte a felmérését, csak több idő alatt. Ezek a tesztek nyilván nagy kihívást jelentettek. Attól függetlenül, hogy túlcsúsztak az időn, büszke vagyok ezekre az emberekre, mert nekivágtak egy nehéz feladatnak és keményen végigcsinálták. Valahol erről is kell szólnia a sportnak és az adott egyén fejlődésének.

A lányoknál volt egy elsőre rosszul megválasztott súly, ahol én is hibáztam, mert a női testsúlyhatárt figyelmen kívül hagytam, és ezért is sikerült azt a súlyt választani. Utána ezt egyel kisebb súllyal sikerült újra csináltatnom. Ezen kívül lett egy szintidőn túli 16-os teszt, ami aznap nem sikerült. Ezt is egyértelmű sikernek fogom fel. Egyrészt korábban már meglett a teszt az adott „versenyzőnek”, másrészt nem a biztonsági játékot és a kisebb súlyt választotta. Ráadásul utána sikerült még őt is rábeszélnem további tesztelésre (5 perc snatch), amit egyéni csúccsal sikerült lezárni!

A fiúknál 20, 24 és 28 kilóval lettek tesztek, amik kicsúsztak az időből. Ezek is tulajdonképpen egyéni csúcsok. Némelyikhez talán csak egy kis szerencse kellett volna. Itt is volt, akit sikerült még „belehajszolnom” újra és végül lett felmérés, ami szintidőn belül sikerrel és egyéni csúccsal zárult.

Érdekes, belegondolni, hogy a legfiatalabb tesztelőnk 16-17 éves, míg 50 év felettiek is többen teszteltek. Édesanyámra külön büszke vagyok, mivel sikerült az életébe beépíteni a rendszeres sportolást és 65 évesen teljesítette a teszt követelményeit!
Az erőnléti edzések működnek életkortól függetlenül!

Többen az első ilyen felmérésüket végezték, sok új egyéni siker születetett. Biztos vagyok abban is, hogy nagyon sokan tudnak előre lépni még,

II. Simple sinister teszt

Itt 100 egykezes swing van 5 perc alatt, majd 1 perc pihenő után 10 török felállás 10 percen belül.

Főleg a kezdőbbeknek választottam ezt a kihívást, mivel jó lehetőség, hogy egyszerű gyakorlatokkal, biztonságosan tesztelve visszajelzést kapjanak a munkájukról.

Lányok 8 kilóval, a fiúk 14 és 16 kilóval végezték el a feladatsort, valamint volt egy férfi teszt 28 kilóval is, amiből még könnyen lehet továbblépni.

III. 5 perces snatch tesztek

Akik rövid, de intenzív „élményre” vágytak, azok ennek a kalandnak vágtak neki.
Meg persze azok, akiket rá tudtam beszélni. :)

Lányok 12, 14 és 16 kilóval, a fiúk 16, 20 és 24 kilóval dolgoztak.

Itt is voltak első teljesítések, egyéni csúcsok! A női 16 kilós és a férfi 24 kilós felmérés az instruktori vizsgán is elég lett volna az erőnléti teszten, így ezeket mindenképpen nagyon jó eredménynek tartom!

 szegedi kettlebell tesztek 202206

Záró gondolatok

A felmérések jó visszajelzést illetve világos célt adnak mindenkinek.

Az egész társaság harci kedve, motivációja magas szintű volt.

Sokakat rá tudtam venni, hogy pótoljuk be az elmaradt tesztet, vagy szépítsünk, javítsunk még az eredményeken és menjünk neki újra, mert hittünk benne, hogy jobb eredmények is elérhetők. Így is lett!

Többen szülést követően, sérülések, vagy kihagyások után tértek vissza a komolyabb edzésekhez, és így is kiválóan fel tudtuk építeni az edzésmunkát.

Gratulálok mindenkinek, nagyon szépen dolgozott a csapat és szép eredmények születtek.

Ezekkel a tapasztalatokkal gazdagodva fogjuk folytatni a munkát tovább!

Üdv: Máté

Találatok: 654